Gerealiseerd door: STRIXI

Inenten

De dieren dienen minimaal 14 dagen voor het verblijf bij het Knabbeltuintje te zijn ingeënt tegen Myxomatose en RHD1 en RHD2.

Castreren

Wij raden ook aan om rammen te laten castreren. Dit vanwege het heftige sproeien van urine om hun territorium te markeren, en vanwege het feit dat zij omringd zullen zijn door andere dieren wat hen veel hormonale frustratie oplevert. Dit is vooral voor het konijn zeer onaangenaam, zij zullen gecastreerd (met een vriendinnetje) veel vrolijker door het leven gaan! De koppels die gebracht worden zullen bij elkaar in het verblijf zitten en niet gescheiden worden. De dieren worden niet met andere dieren samengezet. Konijnen die elkaar niet kennen en thuis niet samen gehuisvest zitten, zullen apart van elkaar worden gehuisvest. Het is dus niet nodig om voedsters te laten castreren, deze zullen niet met ongecastreerde rammen van derden in aanraking komen. Indien gewenst kan er natuurlijk wél van de koppelservice gebruik worden gemaakt, mits de rammen 14 dagen van te voren zijn gecastreerd.

Verblijven

De dieren in het Knabbeltuintje verblijven binnen of buiten. Indien uw dier bij u thuis binnen verblijft, kan deze alleen in de wintermaanden als het buiten ook 's nachts onder de 10 graden wordt in de binnen verblijven worden geboekt. De verblijven zijn groot genoeg voor 2 dieren van gemiddeld formaat, met in de paardenstal en buiten een (gedeelde) ren. Houdt rekening bij het reserveren van de hokken met het formaat van uw dier, dieren die groter zijn dan standaard formaat konijnen kunnen het beste een reservering in de paardenstal ren of buiten groot maken, zodat deze niet te krap wordt gehuisvest. De dieren die niet bij elkaar horen worden apart van elkaar gehuisvest. Ze kunnen elkaar zien door het gaas heen, maar niet met elkaar in hetzelfde verblijf terecht komen.

Ziekte

Uw huisdier moet gezond bij ons gebracht worden. Zieke dieren kunnen wij alleen opvangen mits van tevoren is overlegd. Deze moeten wij apart huisvesten en verzorgen waar van tevoren afspraken over worden gemaakt. Wij doen ons uiterste best zo optimaal mogelijk voor uw dier te zorgen tijdens het verblijf in het Knabbeltuintje. Mocht het dier onverhoops ziek worden, zal er direct contact opgenomen worden met de eigenaar. In geval van spoed of het niet op tijd kunnen bereiken van de eigenaar, zullen wij naar eigen inzicht onze dierenarts inschakelen en eventuele behandelingen laten uitvoeren. De hierbij komende onkosten, kosten van het consult en eventuele behandeling en medicatie zijn voor rekening van de eigenaar van het dier. Houdt u er rekening mee, dat verhuizen voor sommige konijnen een erg stressvolle situatie is. In een aantal gevallen zullen de konijnen moeite hebben met eten en zich aanpassen aan de nieuwe omgeving. Wij houden alle dieren nauwlettend in de gaten en zullen doen wat we kunnen om het dier een zo aangenaam mogelijke tijd te geven tijdens zijn verblijf. Konijnenopvang Knabbeltuintje is in geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan of overlijden van uw huisdier.

Afspraken

Indien het dier na 4 weken na afgesproken ophaaldatum nog niet is opgehaald, gaat het eigendomsrecht van het dier naar het Knabbeltuintje en zal het dier ter adoptie worden gesteld. Bij afwezigheid op tijdstip van een afspraak zal de afspraak na 30 minuten komen te vervallen en zal er een nieuwe afspraak gemaakt moeten worden.

Betaling

De betaling dient vooraf te worden voldaan, waarna de reservering wordt bevestigd. Bij de prijs zit het standaard biks (Sience Selective tegen meerprijs) vers hooi, strooisel en toebehoren inbegrepen. Speciaal voer dient zelf meegenomen te worden. Het is mogelijk om je reservering te annuleren. Je hebt recht op teruggave van een gedeelte van het bedrag volgens onderstaand schema:

  • Annulering tot 9 weken van tevoren: volledige restitutie.
  • Annulering tot 3 weken van tevoren: 90% restitutie.
  • Annulering tot 2 weken van tevoren: 75% restitutie.
  • Annulering tot 1 week van tevoren: 50% restitutie.
  • Annulering korter dan 1 week van tevoren: 25% restitutie.

Prijzen kunnen na het vastleggen van de boeking worden verhoogd. Van deze prijsverhoging word je ruim van tevoren (minimaal 1 maand voor aanvang waarop de prijsstijging ingaat) op de hoogte gesteld. Binnen twee weken na bekendmaking van deze prijsstijging is het mogelijk de reservering kosteloos te annuleren. Met andere woorden: de totale som van de reeds betaalde kosten van de reservering wordt teruggestort als blijkt dat door de hogere kosten een reservering niet meer gewenst is. Na twee weken na ontvangst van deze prijsverhoging gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

KVK : 72371544

BTW : NL 860 669 312 B01

IBAN : NL70 TRIO 032 0390 748

Gerealiseerd door: STRIXI