Gerealiseerd door: STRIXI

All inclusive verzorging

Je gaat fijn op vakantie, maar wat moet er met je kleine huisgenootje gebeuren? Knabbeltuintje biedt de mogelijkheidom op je konijnen of cavia's te passen wanneer je op vakantie bent, voor een weekendje weg of voor langere periodes.

Dagelijks worden alle dieren gecontroleerd, krijgen vers hooi, droog voer en indien gewenst groenvoer. Bij het brengen van de dieren kan er worden aangegeven wat de konijnen wel of juist niet mogen eten. Eventuele bijzonderheden, eigen voer, medicatie e.d., kan uiteraard meegegeven worden. Om vliegen, vieze geuren en natte hokken te voorkomen, worden de hokken goed schoon gehouden. Minstens drie maal per week worden de natte plekken verwijderd en een nieuwe laag stro toegevoegd.

Mocht er onverhoopt iets met het konijn gebeuren, raadplegen wij direct onze dierenarts. Wij hebben vaste, zeer kundige dierenartsen op gebied van konijnen (en cavia's). Let op: Zorg dat al de konijnen op tijd ingeënt zijn tegen Myxomathose en VHS en dat deze inenting gedurende de hele verblijfsperiode geldig is. Het paspoort hoeft niet te worden achtergelaten, deze mag na het brengen van de konijnen weer mee naar huis genomen worden.

Wil je van tevoren even komen kijken naar de opvang? Uiteraard ben je van harte welkom voor een bezoek

Ruime binnenverblijven

Voor de konijnen, cavia's en andere kleine huisdieren die gewend zijn om in de herfst en winter in huis te leven, hebben wij ruime binnenverblijven. De afmetingen van deze verblijven zijn 180x56 cm.

Dagelijks loslopen in de buitenren

Dagelijks lopen alle konijnen los in de buitenrennen. Hun hok blijft altijd open staan, dus de konijnen kunnen zelf kiezen of ze binnen willen schuilen of in de ren willen loslopen. In de rennen staan speelattributen zoals huisjes, boomstammen en wilgentakken om aan te knagen. Per 2 hokken wordt 1 ren gedeeld. In het hoogseizoen, waarin de opvang vol bezet is, wordt het loslopen dus verdeeld in 2 dagdelen. Zo krijgen alle konijnen per dag de mogelijkheid om minimaal 6 uur te kunnen loslopen. In het laagseizoen, wanneer de opvang minder bezet is, kunnen de konijnen permanent loslopen in de buitenren. De konijnen die niet bij elkaar horen, lopen níet met elkaar los in de buitenrennen, maar ná elkaar. Zij kunnen elkaar wel zien, maar hebben naast het snuffelen door het gaas geen fysiek contact met elkaar.

Dagelijks loslopen in de buitenren

Eigen buitenhok

Elk konijn of koppel krijgt bij ons een eigen buitenhok. Onze standaard hokken zijn naast en boven elkaar geplaatst en zijn 80 x 50 cm groot. Hierdoor kunnen de konijnen gemakkelijk zelf in en uit de ren springen, zodat zij niet opgetild hoeven worden. Deze hokken zijn alleen geschikt voor kleine tot middelmaat konijnen. Ook hebben we verblijven voor de grotere rassen deze verblijven zijn aangepast voor groot formaat konijnen. Konijnen die niet bij elkaar horen worden niet samen met andere konijnen geplaatst, zodat er geen fysiek contact is tussen 'vreemde' konijnen. Vanuit de onderste verdiepingen kunnen de konijnen elkaar wel zien en door het gaas aan elkaar snuffelen.

Eigen buitenhok

KVK : 72371544

BTW : NL 860 669 312 B01

IBAN : NL70 TRIO 032 0390 748

Gerealiseerd door: STRIXI