Gerealiseerd door: STRIXI

Veel gestelde vragen

Loopt mijn konijn los bij vreemde konijnen tijdens de vakantie?

Nee, enkel konijnen die bij elkaar horen lopen met elkaar los in de ren. Ze kunnen wel contact door het gaas hebben met konijnen die in aangrenzende rennen verblijven.

Mijn konijn is gewend binnen te verblijven. Kan hij bij jullie in de opvang terecht?

Wij hebben ruime binnenverblijven beschikbaar. Wanneer het 's nachts niet onder de 5 graden wordt, kan het konijn bij ons in de buitenopvang verblijven. De hokken zijn van de grond en worden goed gevuld met stro.

Ik ga op korte termijn op vakantie en haal het niet meer om op tijd in te enten. Mag mijn konijn toch komen?

Nee, een konijn mag niet komen als hij niet geënt is. We vangen alleen konijnen op die geënt zijn.

Ik wil op een andere dag halen en brengen dan de beschikbare dagen op de website. Kan dat?

Liever niet, aangezien wij vanwege de vele bezoeken met onze buren rekening houden, wij de hokken op deze dagen volledig schoonmaken i.v.m. de wisselingen, en ik op de andere dagen werkzaam ben met de paarden. Uitzonderingen alleen bij persoonlijke omstandigheden, reisproblemen of spoed en altijd in overleg. Natuurlijk zullen we altijd proberen een oplossing te verzinnen als het echt niet anders kan.

Mijn konijn is nog nooit bij andere konijnen geweest. Geeft dit problemen als hij bij het Knabbeltuintje logeert?

Het konijn is gewoon opgegroeid tussen andere konijnen, dus hij zal niet van slag zijn door het weer in contact komen met konijnen. Ongecastreerde rammen kunnen echter wel erg hitsig en onrustig worden bij het zien van andere konijnen. Castreren is hiervoor een oplossing. De konijnen die alleen gehouden worden kunnen bij het naar huis gaan wel van slag zijn door de eenzaamheid. Minstens 1 soortgenootje is van belang voor het welzijn van een konijn.

Mijn konijn heeft speciaal voer, speciale gewoontes of eigen speeltjes. Mogen deze mee?

Neem alsjeblieft alleen de strikt noodzakelijke toebehoren/voer mee. Bij ons is alles aanwezig, dus in principe hoeft er naast speciaal voer niets extra's mee. De kans dat het stuk gaat, verloren gaat of wordt gebruikt (speelgoed) door andere konijnen is aanwezig, daar er meerdere konijnen gebruik maken van dezelfde buitenren.

Mijn konijn is al wat ouder en is nooit bij andere konijnen samen geweest. Kan hij/zij nog gekoppeld worden aan een vriendje?

Jazeker! Konijnen kunnen op elke leeftijd, ongeacht het geslacht, nog aan een vriendje gekoppeld worden. Liever laat dan nooit!

Kan mijn reuzen konijn aan een klein konijn gekoppeld worden, of moeten de konijnen van hetzelfde formaat zijn?

Enkel het geslacht heeft invloed op een geslaagde koppeling. Man-vrouw combinatie werkt over het algemeen altijd goed. Grootte heeft geen invloed.

Kan mijn oudere konijn aan een jong konijn gekoppeld worden, of moeten de konijnen dezelfde leeftijd hebben?

Enkel het geslacht heeft invloed op een geslaagde koppeling. Man-vrouw combinatie werkt over het algemeen altijd goed. Leeftijd heeft geen invloed. Echter, de definitieve rangorde zal pas bepaald worden wanneer het vrouwtje volwassen is. Zij wordt hoogstwaarschijnlijk de baas. Let tijdens het koppelen met een heel jong konijn en een volwassen konijn op dat het jong tussendoor genoeg rust krijgt en niet wordt ondergesneeuwd door het volwassen konijn.

KVK : 72371544

BTW : NL 860 669 312 B01

IBAN : NL70 TRIO 032 0390 748

Gerealiseerd door: STRIXI