Gerealiseerd door: STRIXI

Paardrijden

Ontspannen en plezierig, zo zou de samenwerking tussen paard en mens moeten zijn. Paarden zijn enorm nobel, vergevingsgezind en goed van vertrouwen. Zo goed, dat wij als mensen gebruik van hen kunnen maken voor ons eigen plezier. Dat moeten wij ons goed realiseren. Omdat wij op verschillende manieren gebruik maken van deze dieren, is het onze plicht om zorg te dragen voor een gezond en vrolijk paard, zowel mentaal als fysiek. Het begrijpen van het paard zijn lichaamstaal en signalen speelt een cruciale rol in de communicatie tussen paard en ruiter. Vanuit een begrijpbare communicatie kan een fijne samenwerking plaatsvinden.

Wanneer het op rijden aankomt is het belangrijk te weten hoe een paard ons zo goed mogelijk kan dragen. Een ontspannen, recht gericht paard, in juiste balans en evenwicht zal zijn lijf optimaal kunnen gebruiken en oefeningen zonder hinder kunnen uitvoeren. Ook kun je blessures of overbelasting voorkomen of verbeteren door correcte manier van trainen. Hulp en dwangmiddelen om het paard een houding af te dwingen of te forceren zullen niet bijdragen aan een ontspannen en correct gebruik van het paardenlijf. Geduld en kennis geven zowel ruiter als paard de mogelijkheid zich juist te ontwikkelen. Wanneer je stap voor stap een juiste basis legt zal je daar de rest van je ritten van profiteren.

Naast begrijpbare communicatie en juiste training heeft het paard behoefte aan onbeperkt toegang tot ruwvoer, lichamelijk contact met soortgenoten, mogelijkheid tot vrij kunnen bewegen, slapen en spelen. In mijn stallen lopen de paarden in groepsverband buiten en kunnen schuilen voor de regen. Er is altijd onbeperkt hooi aanwezig. Tijdens mijn lessen leer je je eigen houding en zit te verbeteren, de paardentaal te leren kennen en krijg je meer kennis over het paardenlijf. Zo kun je op een juiste manier trainen en het paard verbeteren, in plaats van roofbouw te plegen op het dier. Of je nu recreatieve ruiter bent of een fanatieke wedstrijdruiter... een eerlijke en vriendelijke manier van rijden haalt het beste uit jou en je paard.

Romi paard

KVK : 72371544

BTW : NL 860 669 312 B01

IBAN : NL70 TRIO 032 0390 748

Gerealiseerd door: STRIXI